4 pași pentru amenajarea și întreținerea spațiului verde

intretinerea si amenajarea spatiului verde

Distribuie articolul

Amenajarea și întreținerea spațiului verde necesită mult timp și muncă asiduă. Odată cu venirea primăverii sau a perioadei de vegetație (cum o numesc specialiștii în gardening) vine și dorința de a sta cât mai mult în aer liber. Pentru a ne putea bucura de vremea frumoasă petrecută pe terasă trebuie să ne asigurăm că spațiul este amenajat și corect întreținut.

Amenajarea și întreținerea spațiului verde devin și mai dificile atunci când vorbim de zone verzi întinse. Pentru ansamblurile rezidențiale, birouri, restaurante sau hoteluri, hale industriale sau spații comerciale, efortul de a amenaja și de a întreține spațiul verde poate fi copleșitor.

amenajarea și întreținerea spațiului verde

 

Din acest motiv, îți prezentăm 4 pași  de care să ții cont pentru amenajarea și întreținerea spațiului verde:

 

1.PROIECTAREA PENTRU AMENAJAREA ȘI ÎNTREȚINEREA SPAȚIULUI VERDE 

Indiferent că lucrezi pe cont propriu sau apelezi la o echipă specializată, primul lucru de făcut pentru amenajarea și întreținerea spațiului verde este constatarea spațiului. Acest lucru înseamnă că se iau măsurătorile, în urma cărora se creează planul pentru ,,transformarea” lui.

 

2.LISTA DE NECESARE PENTRU AMENAJAREA ȘI ÎNTREȚINEREA SPAȚIULUI VERDE 

După ce ai elaborat planul, stabilești lista de cantități, materialele și plantele pe care le dorești.  Tot în acest pas trebuie să concepi sistemul de irigații pentru a te asigura că toate plantele pe care le vei planta se vor prinde și vor avea o viață lungă și fericită :).

 

 3.IMPLEMENTAREA PROIECTULUI PENTRU AMENAJAREA ȘI ÎNTREȚINEREA SPAȚIULUI VERDE 

Indiferent că optezi pentru o firmă care să preia întreaga responsabilitate de pe umerii tăi sau te ocupi singur de acest proiect, trebuie să iei în considerare execuția. Această etapă conține:

 •  curățarea spațiului de resturi reziduale/vegetale;
 •  plantarea arborilor și arbuștilor, a plantelor și a florilor;
 •  montarea gazonului;
 •  realizarea sistemului de irigat.

 

4.ÎNTREȚINEREA SPAȚIULUI 

Ultimul pas și cel care necesită cel mai mult timp este întreținerea spațiului verde. Pentru a asigura longevitatea plantelor și frumusețea întregului proiect, spațiul verde trebuie întreținut săptămânal sau lunar în funcție de necesități. Câteva dintre operațiunile incluse în întreținerea spațiului verde sunt:

 • observarea plantelor (dacă au nevoie de tratamente profesionale și personalizate, de îngrășăminte sau de tăieri de corecție);
 • curățarea plantelor;
 • defrișarea vegetației;
 • tunderea gardului viu;
 • tratamente aplicate pentru gazon;
 • erbicidarea selectivă a gazonului;
 • cosirea mecanizată a gazonului, urmată de aplicarea tratamentelor și fertilizanților necesari.

 

! Mai mult decât atât, pentru te asigura că spațiul tău verde strălucește în totalitate trebuie să ai în vedere încă 3 aspecte:

amenajarea și întreținerea spațiului verde

Știm că rezultatul îți face cu ochiul, însă procesul poate fi descurajant. În cazul în care crezi că ai nevoie de o un sfat sau de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Contactează-ne și vom stabili imediat o vizită de constatare GRATUITĂ.

 

Cere o ofertă personalizată și te contactăm pentru detalii!

Acțiune de ecologizare BLA Shine

Îți pasă de mediul înconjurător și curățenia orașului? Vino alături de noi la acțiunea de ecologizare desfășurată pe malului Someșului Mic! Poți veni singur, cu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​