5 plante care țin țânțarii la distanță

Distribuie articolul

 

Căldura de afară nu e singura schimbare care se simte în aer. Pe lângă verdeață, aerul cald și cafeaua băută afară, începem deja să ne confruntăm cu un aspect mai puțin plăcut: insectele. Mai precis țânțarii, care pot strica o seară relaxantă pe terasă sau un vin cu fetele în grădină. Trebuie să știi că sunt lucruri extrem de utile pe care le poți face pentru a ține țânțarii la distanță, iar propunerile noastre implică doar plante. Perfect, nu? Am ales 5 dintre ele care te vor ajuta în această vară!

 

Citronella

Sursă foto:http://www.sunrisebotanics.com/

Sursă foto:http://www.sunrisebotanics.com/

Dacă ai auzit de această denumire, e sigur datorită faptului că este una dintre cele mai întâlnite substanțe din produsele împotriva țânțarilor. Totuși, în mod ciudat, mulți oameni nici măcar nu știu faptul că citronella e o plantă! Citronella este ușor de crescut și are un miros foarte puternică. Această aromă acoperă alte mirosuri și ține țânțarii la distanță. Poate fi plantată direct în pământ sau în ghiveci.

Roinița

Sursă foto: www.i-medic.ro

Sursă foto: www.i-medic.ro

O altă alegere bună dacă vrei să ții țânțarii la distanță este roinița. Face parte din familia mentei, dar are un miros mult mai dulceag, mai este cunoscută și ca menta calului. Este foarte ușor de cultivat și întreținut, tocmai din cauză că se extinde rapid și supraviețuiește sezonului rece. Dacă nu ai o grădină mare sau nu vrei ca ulterior să te lupți cu rărirea ei, ar fi mai bine să o crești doar în câteva ghivece. Și ca bonus, poți usca frunzele și să te bucuri de un ceai delicios și aromat!

Crăița

Sursă foto: www.gradina.acasa.ro

Sursă foto: www.gradina.acasa.ro

Crăițele sunt plante anuale, dar efortul de a le replanta merită, deoarece sunt extrem de colorate și de frumoase. Mirosul lor este extrem de respingător pentru insecte, iar substanța lor activă este folosită și pentru insecticidele din comerț. Le poți planta ca pe o bordură la marginea grădinii și a casei, în felul acesta îți vei crea cea mai frumoasă și înfloritoare fortăreață.

Lavanda

Sursă foto: http://www.nonsprecare.it/

Sursă foto: http://www.nonsprecare.it/

 

Planta din ce în ce mai folosită în case pentru aroma care încălzește atmosfera, lavanda este extrem de folositoare și pentru a alunga țânțarii. Mirosul puternic nu este pe placul insectelor, iar tu o poți crește fie în ghiveci, fie direct în grădină, plus că poți să îți faci ceaiuri gustoase, plus că arată minunat!

 Busuioc

Sursă foto: paginadeagricultura.ro

Sursă foto: paginadeagricultura.ro

Îți place să gătești și adori să ai condimentele proaspete și la îndemână? Perfect! Pentru că asta nu doar că va da savoare mâncării, ci va ține și țânțarii departe de casa ta. Mirosul puternic al busuiocului funcționează ca o barieră care ține la distanță insectele. Deci pe lângă ghivecele de lavandă, poți adăuga și câteva de busuioc.

Chiar dacă țânțarii pot strica atmosfera sau te agasează, gândește-te că toate soluțiile din articol nu doar că îi vor ține la distanță, ci îți vor transforma grădina într-un carusel al aromelor. Dcaă ai nevoie de mai mult ajutor pentru grădina ta și vrei să te aștepte mereu acasă ordine și curățenie, contactează-ne și hai să lucrăm împreună la momentele tale de relaxare!

Acțiune de Ecologizare 2024

A patra ediție a Acțiunii de Ecologizare 📣 ⏰Când? Sâmbătă, 11 Mai 2024, între orele 10:00 – 14:00 📍Unde? Ne întâlnim în Pădurea Clujenilor, pe

Curățarea Panourilor fotovoltaice

Știai că?! Studii precum cel realizat de Google, au arătat că murdăria și praful care se acumulează pe suprafața panourilor fotovoltaice pot reduce eficiența de

Lasă un răspuns

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​