Cum să scapi de mucegai pentru totdeauna?

Distribuie articolul

Foarte mulți dintre noi se confruntă cu problema mucegaiului mai ales în baie. De altfel, foarte multe dintre blocurile construite în ultimii 10 ani nu dispun de ferestre pentru băi, acest lucru fiind unul din factorii care pot duce la mucegaiul din baie.

cum sa scapi de mucegai

Metode prin care poți scăpa de mucegai

Prepară o soluție din dou cantități egale de apă oxigenată și apă, apoi pune-o într-un tub cu pulverizator și stropește suprafețele pe care mucegaiul s-a extins. Lasă soluția timp de o oră. În contact cu aerul, cel de-al doilea oxigen din apa oxigenată H2O2 reacționează cu oxigenul din aer, iar astfel H2O2 rămâne doar apă. Ceea ce înseamnă că expunerea soluței tale pe o suprafață, mai mult de o oră nu ar mai avea rost. După ce a trecut intervalul de timp, freacă foarte bine suprafața cu o perie.

 

 Dacă promblema pe care o ai este una de durată de care nu reușești să scapi, atunci și soluția trebuie să fie una mai puternică. La fel ca în cazul primului sfat oferit, va trebui să mixezi apă, dar de această dată cu înălbitor, în cantități egale. Pulverizează soluția pe suprafața cu probleme și las-o din nou timp de o oră. Este recomandat să folosești o mască și să deschizi geamul sau un ventilator pe parcursul procesului. Înălbitorul stopează extinderea mucegaiului.

Cum să ții în permanență mucegaiul la distanță?

 Mucegaiul apare atunci când într-o încăpere există umiditate și căldură în același timp. Așadar, dacă ai o fereastră sau o aerisire ventialtă, amintește-ți să le folosești cât mai des sau lasă ușa băii deschisă cât mai mult timp. Cât timp vei ține cont de aceste câteva sfaturi simple, familia ta și spațiul în care locuiți nu vor fi în pericol. Dacă nu ai timp sau nu ești sigură că toate aceste sfaturi pot d arezultate, contactează-ne, iar noi te vom ajuta!

Acțiune de ecologizare BLA Shine

Îți pasă de mediul înconjurător și curățenia orașului? Vino alături de noi la acțiunea de ecologizare desfășurată pe malului Someșului Mic! Poți veni singur, cu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​