Pentru un aer mai curat în casa ta.

Distribuie articolul

Casa ta are nevoie de aer curat. Inspiri zilnic aerul din propria locuinţă fără să ştii exact care este calitatea aerului respirat. Pentru a evita afecţiunile respiratorii, trebuie să cureţi aparatele care menţin temperatura perfectă pentru tine.

 

hjhAparatul de aer condiţionat filtrează şi creşte calitatea aerului din încăperea în care a fost instalat. Puţini ştiu însă că acest filtru este destinat defapt protejării aparatului de anumiţi factori care pot duce la deteriorarea lui, şi nu pentru a avea un aer curat în locuinţă.

Un filtru îmbâxit poate să reducă semnificativ eficienţa aparatului de aer condiţionat. Datorită acestui fapt, poate creşte frecvenţa de pornire a aparatului deoarece nu mai răceşte suficient pentru a menţine o temperatură constantă. Practic, în loc să pornească doar de câteva ori pe zi, acesta va funcţiona aproape în permanenţă pentru a face faţă temperaturilor ridicate.

Curăţarea filtrului este necesară o dată la 3 luni, însă dacă ai animale de companie sau locuieşti într-un mediu mai puţin ferit de praf ar fi ideal să verifici acest filtru lunar, şi să-l cureţi la nevoie. Atenţie, schimbarea sau curăţarea filtrului este recomandat să fie făcută de către un specialist.

Dacă ai un sistem imunitar scăzut, sau ai mai avut afecţiuni ale căilor respiratorii, acest filtru trebuie schimbat. În cazul în care acest filtru nu este înlocuit poţi să te îmbolnăveşti mult mai des, iar în cazul în care ai astm, frecvenţa crizelor creşte.

CaloriferulDatorită lunilor călduroase de vară, tindem să uităm de caloriferele care curând vor intra din nou în funcţiune. Un calorifer curat nu numai că arată mai bine, dar te fereşte de posibilele afecţiuni respiratorii.

Caloriferele sunt locurile perfecte pentru blocarea mizeriei şi a prafului, şi din păcate un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Acest dispozitiv care îţi asigură căldura pe timp de iarnă, îţi poate provoca alergii sau boli respiratorii datorită prafului pe care îl suflă odată cu emanarea căldurii.

Pentru a avea aer curat în locuinţa ta, caloriferele trebuie curăţate înainte de sezonul rece. În cazul în care ai un animal de companie, sau locuieşti într-o zonă cu mult praf, este indicat să îl cureţi şi în mijlocul sezonului. Ai mare grijă însă ca acesta să fie oprit şi răcit înainte de a începe curăţarea.

Dacă nu te descurci, dar îţi doreşti să ai aer curat în locuinţa ta, noi te putem ajuta! Curăţenia generală implică şi curăţarea caloriferelor, şi dezinfectarea exterioară a aparatului de aer condiţionat.

 

Lasă un răspuns

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​