#CumScotPata de ceară din textile

Distribuie articolul

 

Lumânările sunt obiecte care sensibilizează momentele importante. Fetelor, în general, le plac lumânările. Nu e niciun secret. Lumânările sunt folosite cu rol estetic, dar mai ales pentru a crea o ambianță caldă sau romantică. Există situații care nu se încadrează la acest capitol, cum ar fi situația unui scurt-circuit, când lumânările sunt folosite pentru iluminare de urgență.

În prezent avem pe piață o gamă extrem de largă de lumănări de diferite forme, culori și mirosuri. Cele parfumate sunt cel mai des folosite pentru aromaterapie și relaxare.

Lumânările sunt folosite inlcusiv pentru a marca momente importante în viață, și aici facem referire la zilele de naștere. Dacă îți plac aceste momente, atunci nu poți concepe sărbătorirea unei zile de naștere fără un tort cu lumânări! Efectiv nu există zi de naștere fără suflatul lumânărilor urmat de o dorință, să nu îți pătezi hainele cu ceară spre exemplu.

Dar cum niciun moment frumos nu ține mult, dacă ai ghinionul să te afli în dreptul tortului când sărbătoritul suflă lumânările… poți avea surpriza unor pete de ceară care îți stilizează cămașa sau bluza preferată.

Ah, și să nu uităm de sărbătorile pascale, când toată lumea roiește în jurul tău cu lumânări. Cel puțin o dată, cu siguranță, ți-ai pătat sacoul nou cu ceară și ai crezut că nu îl vei mai purta niciodată. Ei bine, noi îți dăm un pont care te va ajuta să scoți pata de ceară în câțiva pași simpli.

Așadar, să ne suflecăm mânecile. Ne apucăm de treabă! Avem nevoie de două lucruri esențiale: hârtie și un fier de călcat.

Pentru a scoate pata de ceară din materialele textile trebuie mai întâi să o lași să se întărească. Poți grăbi procesul prin plasarea materialului pătat în congelator. Poți folosi chiar și cuburi de gheață pentru acest pas. După ce s-a întărit ceara, folosește un cuțit de unt pentru a scăpa de ceara întărită. Atenție să nu fie ascuțit, găurile nu prea ai cu ce să le scoți.

Tot ce ți-a mai rămas acum este să scoți pata uleioasă rămasă în material.

Pune fierul de călcat la încălzit la temperatură minimă și pregătește câteva bucăți de hârtie de dimensiunile petei. Prima bucată de hârtie trebuie să o așezi sub pată, iar a doua deasupra petei. Treci cu fierul de călcat peste bucata de hârtie în mișcări circulare. Repetă această acțiune până când hârtia absoarbe ceara. Schimbă bucățile de hârtie până când nu se mai poate orbseva pata de ceară de pe suprafața textilă.

Felicitări! Acum ai scăpat de pata de ceară de pe haina preferată! Dar ce te faci cu petele de ceară de pe alte suprafețe?

Pentru petele de ceară din covoare, tapițerii, podele, mobilă sau parchet avem toată aparatura necesară pentru a le scoate, deoarece vei avea nevoie de ceva mai mult decât un fier de călcat, trebuie doar să ne contactezi!

Folosește #CumScotPata iar noi îți vom răspunde întrebării fie printr-un articol, fie printr-un commentariu.

 

Acțiune de ecologizare BLA Shine

Îți pasă de mediul înconjurător și curățenia orașului? Vino alături de noi la acțiunea de ecologizare desfășurată pe malului Someșului Mic! Poți veni singur, cu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​