3 obiecte pe care ar trebui să le cureți frecvent însă nu o faci

Distribuie articolul

Pe parcursul unei zile intrăm în contact cu nenumărate obiecte mai mult sau mai puțin murdare, însă tocmai pentru că le folosim atât de des, nu mai intră la numărătoarea noastră de la curățenie. Astăzi o să îți prezentăm câteva obiecte pe care le folosim frecvent și pe care omitem să le dezinfectăm sau curățăm.

  1. Produsele cosmetice

 

Am pus produsele cosmetice primele pe listă tocmai pentru că dezinfectarea lor este foarte importantă! Pensulele pe care le folosești pentru machiaj, cele care intră în contact cu tenul tău, trebuie spălate dacă nu după fiecare folosire, măcar odată la câteva zile pentru a-ți menține tenul sănătos și pentru a le prelungi viața. Etapele pentru dezinfectarea lor sunt următoarele.

Umezește pensulele trecându-le pe sub un jet de apă caldă, ținându-le cu capul în jos. Trebuie să ai mare grijă să nu uzi partea metalică a pensulelor deoarece în timp lipiciul care unește cele două părți se va degrada.

Dacă nu ai la îndemână produse speciale pentru curățarea pensulelor, poți folosi un șampon delicat, precum cel pentru bebeluși. Fiecare pensulă trebuie șamponată în palmă, respectând forma pensulei.

Curatarea pensulelorUrmătorul pas este clătirea pensulelor. Șamponul se îndepărtează ținând pensulele cu capul în jos sub jetul de apă.

Ultimul și unul din cei mai importanți pași este uscarea pensulelor. Tot ce trebuie să faci e să le aranjezi firele pentru a ajunge la forma inițială și să le poziționezi pe un prosop pentru câteva ore.

Tenul tău îți va fi recunoscător pentru acest proces!

  1. Telefonul

 

Studiile spun că telefoanele mobile sunt printre primele cauze ale infecțiilor. Telefonul este printre acele obiecte pe care le folosești sau pe care le atingi de sute de ori pe zi, ceea ce înseamnă că de fiecare dată după ce ai pus mâna pe bani sau ai dat mâna cu cineva toate bacteriile pe care le-ai adunat, ajung pe telefonul tău. Curațarea acestuia este una foarte simplă și totul constă în ștergerea lui cu o cârpă cu spirt și folosirea unor bețișoare de urechi pentru a te asigura că ajungi chiar peste tot.

Cum sa cureti telefonul

  1. Mânerele & clanțele ușilor și întrerupătoarele

 

Atinse de toată lumea și curățate de nimeni, aceste obiecte sunt spațiile perfecte pentru colectarea bacteriilor. Știați că unul din trei oameni nu se spală pe mâini după folosirea toaletei? Ei bine, cu siguranță nu va mai trece o zi acum fără ca tu să nu-ți dezinfectezi aceste obiecte. Cu o cârpă și un dezinfectant, treaba merge repede și sigur!

 Curatarea manerelor

La Blashine avem o mulțime de produse dedicate nu numai curățeniei și dezinfecției. Dacă aveți întrebări legate de modul în care ați putea înlătura anumite pete sau cum să scăpați de microbi, ne găsiți la office@blashine.ro sau pe www.facebook.com/BlaShineSrl.

Lasă un răspuns

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​