Cum să nu îți distrugi hainele din lână și cașmir

Distribuie articolul

Puloverele din cașmir, lână, chiar și gecile groase de iarnă reprezintă o adevărată investiție. Importanța lor devine mai clară atunci când îți pui întrebările: O spăl cu mâna? O spăl în mașina de spălat? N-o spăl deloc? – o adevărată confuzie.

Ne-am gândit să îți sărim în ajutor cu un mic ghid de îngrijire a hainelor de iarnă. Știm cu toții că îmbrăcămintea din sezonul rece ori ține o viață, ori se strică în primul sezon.

Hainele din cașmir

1. Făcând abstracție de ceea ce scrie pe eticheta cu instrucțiunie de spălare, îți spunem noi că cea mai bună metodă pentru a spăla hainele din cașmir este cu mâna! Apa rece și șamponul de bebeluși sunt soluțiile care sunt capabile să îți curețe puloverul preferat, și îl păstrează în starea în care l-ai achiziționat. Atenție, este recomandat ca hainele din cașmir să fie spălate doar de două ori pe sezon. Ciudat, nu?

2. Hainele de cașmir se pot deforma când sunt ude. Atenție, niciodată să nu ridici puloverul ud de umeri. Greutatea materialului crește din cauza apei, și se deformează foarte ușor.

3. Puloverul de cașmir nu se pune la întins! Trebuie să îl lași să se usuce întins orizontal pe un prosop, în timp ce îl tamponezi cu alt prosop pentru a absorbi apa în exces.

4. Știi linia de la mijlocul puloverului care nu o poți îndrepta nicicum? Dacă împături puloverul în trei părți, și nu în două vei scăpa de aceste urme, iar puloverul tău va fi gata de purtat!

5. Înainte de începerea sezonului cald, spală hainele din cașmir. Moliile sunt atrase de mirosurile de care suntem înconjurați zi de zi precum parfum, mâncare sau fum. Vezi? Sunt ca noi, oamenii!

Paltoane, pulovere și jerseuri de lână

1. Pentru întreținere, poți folosi o rolă de îndepărtat praful și puful de pe haine.

2. După uscare, paltoanele și jerseele din lână trebuie așezate pe un umeraș robust din lemn, pentru a evita schimbarea ținutei materialului la nivelul umerilor.

3. Hainele de lână trebuie să respire. De preferat ar fi să nu le depozitezi într-un dulap aglomerat.

4. Aceste articole vestimentare trebuie spălate la curățătorie la începutul și la sfârșitul sezonului. După cum ți-am spus mai sus, moliile sunt foarte atrase de mirosurile uzuale, și ai vrea să le ții la distanță de hainele tale preferate.

5. Golește buzunarele hainelor de lână după fiecare purtare. Lâna este un material sensibil, care nu revine la forma inițială odată întins.

6. Dacă vrei să speli puloverul de lână cu mâna, folosește apă calduță și puțin detergent pentru haine delicate. Pentru uscare, folosește aceeași metodă ca și pentru hainele de cașmir.

7. Trebuie să treacă cel puțin 24 de ore după purtare pentru a putea purta din nou hainele de lână. Astfel, urmele de purtare nu vor mai fi vizibile, deoarece lâna poate să revină la forma inițială în acest timp.

8. Încearcă să reziști tentației de a spăla puloverul de lână la mașina de spălat. Dacă pe eticheta lui scrie să nu faci asta, n-o fă! Sau dacă totuși o faci, asigură-te că ai vreun verișor sau verișoară, ar fi păcat să-l arunci doar pentru că ți-a rămas mic. Pentru că va intra la apă odată intrat în mașina de spălat!

Acțiune de ecologizare BLA Shine

Îți pasă de mediul înconjurător și curățenia orașului? Vino alături de noi la acțiunea de ecologizare desfășurată pe malului Someșului Mic! Poți veni singur, cu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​