Sfaturi utile pentru mutarea în noua casă!

Distribuie articolul

Urmează să te muți în viitorul apropiat și nu ai idee de unde să începi împachetatul? Îți oferim câteva sfaturi pentru mutare! Suntem siguri că îți vor fi de mare folos pentru momentul în care îți vei muta toată viața dintr-o casă în alta.

Mutatul este un chin pentru majoritatea persoanelor, mai ales pentru cele care se organizează cu dificultate. Lucrurile mărunte sunt cel mai greu de împachetat, dacă nu gândești fiecare spațiu de depozitare din timp.

 

Organizează totul pe încăperi

buy-and-sell-your-moving-boxes-on-craigslist

Pregătește din timp cutii mari de carton. Încearcă să ai cutiile cel puțin cu o zi înainte de mutare. Dacă nu ai cutii de la electrocasnice, întreabă personalul din magazinele mari dacă au cutii de carton de care nu mai au nevoie.

Banda adezivă colorată nu trebuie să lipsească din acest context. Asociază câte o culoare fiecărei camere. Astfel îți va fi mult mai ușor să împarți cutiile pe încăperi, și să despachetezi totul exact unde îi va fi locul pe viitor.

use-a-different-color-duct-tape-to-identify-each-rooms-boxes

 

Bucătărie

Începe cu frigiderul și congelatorul! Acestea trebuie decongelate cu cel puțin o zi înaintea mutării, pentru a evita scurgerile și deteriorarea aparatelor.

wrap-your-silverware-trays-in-paper-and-tape-or-plastic-wrap

Sertarele din bucătărie necesită o bună organizare. Dispozitivul în care sunt așezate tacâmurile poate fi împachetat într-o hârtie, iar mai apoi fixat cu o bandă adezivă astfel încât să nu se miște obiectele din interior pe parcursul mutării. Dacă sertarele tale sunt deja foarte bine organizate, încearcă să păstrezi aceeași ordine și pentru noua locuință. Golește fiecare sertar într-o pungă cu fermoar. Dacă îți vei organiza sertarele precum cele din locuința anterioară, îți va fi mult mai ușor să te obișnuiești în noua casă.

Condimentele începute pot fi transportate cu ușurință dacă le așezi într-o oală cu capac. Astfel vei salva  spațiu, și nu îți vei condimenta toate bagajele care urmează să fie mutate.

use-larger-items-to-store-smaller-items-inside

Pentru produsele lichide din bucătăria ta, care sunt deja începute, nu trebuie să sfârșască în pubelă. Îți vor fi de mare folos în curățarea noii locuințe! Acoperă capacul cu bandă adezivă pentru a te asigura că acestea nu vor curge pe restul bagajelor.

 

Obiectele casante pot fi și ele transportate în noua locuință fără să se spargă. Împachetează farfuriile în pulovere sau tricouri, iar paharele în șosete. Astfel vei reuși să fi mai eficientă, nu vei folosi foarte multă hârtie, și totul va rămâne intact. Încearcă pe cât posibil să așezi vertical farfuriile gata împachetate în cutiile de carton, pentru a evita deteriorarea lor.

Baie

2bf1b3a1544d8a3610018be6a9ced501

Cosmeticele se pot deteriora foarte ușor dacă sunt transportate incorect. Fardurile tale vor rămâne intacte dacă pui în fiecare recipient câte o dischetă demachiantă sau o bucată de vată. Produsele cosmectice lichide pot fi și ele transportate fără să lase urme dacă urmezi sfatul nostru. Dă jos capacul de pe produse, pune câte o pungă de plastic pe gura flacoanelor, iar mai apoi înșurubează înapoi capacele produselor. Și în baie avem sertare de organizat, așa că te sfătuiesc să procedezi la fel cu cele din bucătărie.

Dormitor

use-a-garbage-bag-for-hanging-clothes-hip2save

Hainele de pat mari și pufoase ocupă foarte mult loc. Te sfătuiesc să achiziționezi niște saci ermetici pentru acestea, deoarece se pot transporta foarte ușor astfel, ocupând mult mai puțin spațiu.

Repetă aceeași acțiune pentru hainele care nu sunt potrivite pentru sezonul curent. Articolele vestimentare din dulapul tău pot fi mutate mult mai ușor cu ajutorul sacilor menajeri decât cu ajutorul cutiilor. Hainele tale vor rămâne organizate pe umerașe, urmând să le așezi în noul dulap fără a fi nevoie să mai folosești fierul de călcat. Grupează hainele pe umerașe, așează-le într-un sac menajer, și folosește-te de mânerele sacului pentru a fixa sacul de cârligele umerașelor. Vei vedea cât de ușor îți va fi să transporți hainele din mașină în dulap.

Living

b587b4daf8d5e302419ad058426ec147

În cazul în care nu ești cea mai bună prietenă cu tehnologia, fotografiază cu telefonul cablurile electronicelor! Îți va fi de mare folos la montarea lor, pentru a te bucura cât mai repede de muzică sau TV în noua locuință. Poți să realizezi cu ușurință un instrument util când vine vorba de organizat cabluri. Ai nevoie doar de o cutie de carton și multe suluri rămase de la hârtia igienică.

ee2112dca947ee397cfdcb278d310280

Te sfătuiesc să încerci să scapi pe cât posibil de toate lucrurile pe care nu le mai folosești, pentru a nu încărca noua ta locuință cu lucruri care mai mult te încurcă decât să te ajute.

Pentru organizarea lucrurilor în noua locuință aceasta trebuie să fie curată. Curăță și dezinfectează toată casa înainte să despachetezi toate lucrurile. Însă dacă nu te descuri singură, poți apela la serviciile noastre de curățenie și te vom ajuta cu drag să te muți într-o locuință impecabilă.

Sursă imagini: Pinterest, Hip2save.

 

 

 

 

 

 

Acțiune de ecologizare BLA Shine

Îți pasă de mediul înconjurător și curățenia orașului? Vino alături de noi la acțiunea de ecologizare desfășurată pe malului Someșului Mic! Poți veni singur, cu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​