3 trucuri pentru o curățenie ca la carte

Distribuie articolul

Pentru că e luni și știm cât de dificilă este această zi, am decis să-ți pregătim un articol cu trucuri pentru o curățenie ca la carte, care să îți ușureze măcar munca de acasă.

1. Cum sa scoți petele încăpățânate din covor

Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat ca din neatenție să scapi ceva pe covor sau mochetă și să nu ai timp chiar în momentul respectiv să cureți pata, promițându-ți că o vei face cu prima ocazie. Ei bine, zilele au trecut, iar pata aceea pare că strică întregul look al living-ului. Avem o soluție ieftină și rapidă prin care poți scăpa de ea, fără remușcări.

De ce ai nevoie? O cană de oțet alb, o cană de apă, o sticlă spray, o cârpă mai grosuță și un fier de călcat.

Se acoperă pata cu soluția formată din oțet și apă iar mai apoi se pune cârpa peste ea. Timp de 30 de secunde zona problematică se calcă cu fierul de călcat. Dacă nu ești sigură de calitatea covorului sau mochetei tale, sau nu mai ții minte de unde a rezultat pata, îți recomand să încerci trucul pe o părticică din material pentru a te asigura că soluția e compatibilă cu covorul tău.

178595941443159611_LHhVzWXP_c-300x195

2. Curățarea cuptorului cu microunde – floare la ureche

Se pare că oțetul este un adevărat erou la casa unei gospodine (vezi și articolul acesta dedicat oțetului), deoarece și în acest caz îl vom utiliza. Mai ții minte când ai făcut pizza aceea gustoasă iar cei mici ți-au dat o mână de ajutor? Cu siguranță că da, deoarece urmele ei încă se văd pe cuptorul tău cu microunde! Poți scăpa repede de ele și de alte pete mai vechi și inestetice cu ajutorul unei soluții formate din 3 căni de apă și una de oțet. Soluția se pune într-un vas pe care îl lași în cuptorul cu microunde pentru 5 minute, iar mai apoi pentru încă două minute pentru a lăsa aburii să-și facă treaba. Mai apoi, cu un burete sau o cârpă vei putea șterge toate resturile, iar cuptorul tău va arăta ca nou.

DSC_1152

3. Grătarul CURAT – ajutorul de nădejde al petrecerilor de vară

Pentru că a venit vara și ieșirile la grătar din weekend-uri sunt ceva obligatoriu, credem că pe lista ta de ‘to do’ ar trebui să se afle și curățarea grătarului.

Ai nevoie doar de două produse: amoniac și un sac mare menajer. Puneți grătarul în sacul de gunoi și toarnă două căni de amoniac peste, urmând să lași sacul cu grătarul la soare. Vaporii din această soluție vor curăța timp de 24 de ore grătarul, iar ție îți va fi mai mare dragul să te ocupi de pregătirea burgerilor sau a altor mâncăruri delicioase după ce vei vedea grătarul curat ca nou! După cele 24 de ore, scoate grătarul, iar soluția rămasă arunc-o într-o scurgere din grădină sau într-o baie cu aerisire.

GRILLBAWEB

Deoarece amoniacul este dăunător pentru animale, natură și inclusiv pentru tine, îți recomandăm ca pe tot parcursul procedeului să folosești niște mănuși de cauciuc, iar sacul să îl sigilezi cât mai bine pentru a nu exista scurgeri.

Spor la curățenie!

Sursă foto: Pinterest

Acțiune de ecologizare BLA Shine

Îți pasă de mediul înconjurător și curățenia orașului? Vino alături de noi la acțiunea de ecologizare desfășurată pe malului Someșului Mic! Poți veni singur, cu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​