Tips and tricks ca sa traiesti in armonie cu animalul tau de companie

Distribuie articolul

Curat şi fără nicio zgârietură în mod sigur nu sunt cuvintele care descriu o casă cu animale de companie. Dacă ai un câine sau o pisică, curăţenia casei tale are de suferit. Tendinţa lor de a săpa şi de a explora fiecare colţişor îi face să uite uneori de certurile tale.

Deşi ne iubim mult animalele de companie, nu ne place părul, mirosul sau mizeria pe care acestea o provoacă, mai ales dacă nu sunt bine întreţinute. Nu trebuie să laşi ca animalul tău să îşi facă simţită prezenţa într-un mod neplăcut. Aşadar, ţi-am pregătit nişte soluţii pentru cele mai des întâlnite probleme atunci când vine vorba de curăţenia unei case cu animale de companie.

Scapă de mirosurile provocate de patrupedul tău

ae26a7be07424c66b440ec9398e51571

Chiar dacă animalul tău de companie nu este murdar, acesta are nevoie de băi regulate. Periază-l şi fă-i o baie cu şampon special, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute impregnate în blăniţa lui. Atenţie însă, pielea animalelor este sensibilă, astfel că trebuie să eviţi să îi faci baie de foarte multe ori, deoarece vei ajunge cu el la veterinar având probleme cu pielea uscată.

Pentru a preveni căderea părului, prietenul tău necuvântător ar trebui periat în fiecare zi. Astfel, el va avea o blană sănătoasă, iar tu te vei bucura de curăţenie mai des!

Păr pe canapele şi fotolii

Rubber-Glove

Deşi „i-ai spus” de nenumărate ori că nu are voie pe canapea, tot acesta rămâne locul lui preferat. Cu ajutorul unei mănuşi de cauciuc poţi să rezolvi această problemă! Treci cu mănuşa pe suprafaţa pe care doreşti să o cureţi şi vei vedea cum tot părul va fi adunat într-un singur loc, şi va fi extrem de uşor de curăţat. Dacă nu ai o mănuşă la îndemână, poţi oricând să foloseşti o bandă de scotch, care va reţine tot părul pe partea lipicioasă.  Această metodă o poţi aplica şi dacă te grăbeşti şi vrei să scapi de părul lăsat de animalul tău de companie pe haine.

Tape

 

Pete de urină

removing-pet-stains-7

De preferat ar fi să îţi dresezi animalul de companie şi să aibă un loc special amenajat unde acesta să meargă la baie. Trebuie însă să tratăm animalele ca pe nişte copii, care nu au intenţi să murdărească sau să distrugă anumite obiecte. Dacă ai fost plecată, iar patrupedul tău a profitat de covorul tău preferat, avem o soluţie pentru tine! Toarnă oţet astfel încât să îmbibi întreaga pată, după care presari bicarbonat de sodiu pe suprafaţa pe care doreşti să o cureţi.

Îţi recomand să acoperi zona respectivă cu un bol suficient de mare să acopere toată suprafaţa, astfel vei ţine departe nasul curios al animalului tău de companie. Lasă soluţia să acţioneze timp de una-două zile. Înainte să aspiri soluţia vei vedea cum bicarbonatul a absorbit pata, iar oţetul a eliminat mirosurile neplăcute. Evită să foloseşti substanţe toxice, deoarece acestea ar putea afecta starea de sănătate a animalului tău.

Dacă urmăreşti aceşti paşi simpli, patrupedul tău va trece neobservat! Însă pe termen lung, poţi să apelezi la noi, şi te vom scăpa de această grijă!

Sursă imagini: Pinterest

Acțiune de Ecologizare 2024

A patra ediție a Acțiunii de Ecologizare 📣 ⏰Când? Sâmbătă, 11 Mai 2024, între orele 10:00 – 14:00 📍Unde? Ne întâlnim în Pădurea Clujenilor, pe

Curățarea Panourilor fotovoltaice

Știai că?! Studii precum cel realizat de Google, au arătat că murdăria și praful care se acumulează pe suprafața panourilor fotovoltaice pot reduce eficiența de

Lasă un răspuns

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​