Cum să curăţăm jucăriile şi obiectele folosite de cei mici

Distribuie articolul

Studiile arată că persoane care au fost expuse la virusuri respiratorii s-au îmbolnăvit mai repede, spre deosebire de cei au fost expuşi la temperaturi scăzute.

Ştiai că un copil se răceşte mai degrabă din cauza virusurilor de pe obiectele cu care interacţionează, decât din cauza frigului?

Ţi-am pregătit nişte idei care te vor ajuta să ţii bacteriile la distanţă de locul de joacă.

Copii se îmbolnăvesc cel mai repede. Imunitatea lor încă nu este pregătită să se apere în fiecare situaţie, astfel încât copii mici se răcesc de aproximativ 10-12 ori pe an, iar preşcolarii de 5-6ori pe an.

Bolile respiratorii sunt foarte des întâlnite printre copii, deoarece aceştia se joacă cu obiecte pline de bacterii. Curăţarea jucăriilor în mod regulat devine crucială  dacă doreşti să ţii răceala departe de copilul tău.

Jucării de pluş

llama-plush-toys-3-random-27664431-500-333

Majoritatea jucăriilor de pluş au o etichetă ataşată cu instrucţiunile de spălare, ar fi recomandat să o consulţi înainte să le cureţi. Dacă jucăria nu are pete, ci este doar cu praf, poţi să rezolvi această problemă cu ajutor aspiratorului. Aspiră-i suprafaţa, iar astfel vei scăpa de praful acumulat.

Dacă doreşti să scoţi nişte pete din jucăria preferată, aşeaz-o într-o husă de pernă, de preferat să aibă sistem de închidere care nu lasă jucăria să iasă pe parcursul spălării. Îţi recomand să foloseşti un detergent special pentru o siguranţa mai mare, de preferat fără parfum, însă nu este obligatoriu.

Este indicat să speli jucăriile cu apă caldă sau rece, dar în niciun caz fierbinte, deoarece asta ar putea duce la deteriorarea lor.

După ce maşina de spălat şi-a terminat treaba, scoate jucăria din husă, şi piaptăn-o pentru a-i reda textura pufoasă. Aşează-o afară, şi lasă-o să se bucure de soare până scapă de umezeală.

Atenţie însă, nu toate jucăriile pot fi spălate cu apă! Spre exemplu, jucăriile care au o cutiuţă muzicală sau scot sunet de orice fel, acestea se pot deteriora din cauza umidităţii. La fel de repede se pot deteriora şi jucăriile care au accesorii delicate, precum haine, fundiţe sau bijuterii. Dacă interiorul jucăriei de pluş este din boabe, sau biluţe din polistiren, nu recomand să o speli în maşina de spălat.

Jucării din plastic, cauciuc şi silicon

20131128104548770

Jucăriile din materialele sensibile la temperatură înaltă trebuie spălate în chiuvetă, nicidecum în maşina de spălat. Spală jucăriile cu detergent de vase, după care clăteşte-le cu apă din abundenţă ca să te asiguri că ai scăpat de toate urmele de săpun.

Urmează un pas foarte important. Prepară o soluţie din apă şi spirt sanitar în egală măsură, iar apoi pune soluţia într-un pulverizator. Dezinfectarea se face simplu, pulverizează soluţia pe jucărie şi las-o să se usuce.

Jucării cu păr(păpuşi, ponei, etc.)

969dadece6f8d5ed15f84485b5c509c7

Mai ales printre fetiţe, aceste jucării sunt foarte întâlnite. Atenţie, părul păpuşilor poate fi spălat numai dacă este ataşat fără lipici. Părul este deobicei din plastic subţire, şi poate fi spălat cu uşurinţă cu o picătură de detergent de vase dar masează uşor suprafaţa pentru a nu încâlci părul. Dacă în urma unor „incidente” părul păpuşilor este incâlcit, aşează-l peste noapte într-o soluţie preparată din balsam de rufe şi apă. A doua zi clăteşte părul din abundenţă şi piaptănl încet să te asiguri că nu mai este încâlcit, după care aşezi păpuşa la soare până se usucă părul. Încearcă să eviţi uscarea părului cu foenul deoarece este din plastic şi temperatura ridicată îl va topi!

Corpul din plastic poate fi dezinfectat cu aceeaşi soluţie formată din cantităţi egale de apă şi spirt sanitar. Dacă există pete pe care doreşti să le elimini, prepară o pastă din ulei şi bicarbonat de sodiu. Freacă cu un bureţel în mişcări circulare pentru a elimina petele. Clăteşte şi şterge jucăria cu un prosop uscat. Pe cât posibil să eviţi curăţarea zonelor pictate să nu ştergi machiajul sau desenele păpuşilor din fabricaţie cu pasta formată.

Jucării din lemn

1884d31de222359670aa19406cfe6136

Deşi lemnul are proprietăţi anti-bacteriene, poate totuşi vrei să fii 100% sigură că aceste jucării sunt perfect curate pentru copilul tău. Pentru a te  asigura că jucăriile din lemn sunt mereu curate, şterge-le ocazional cu un prosop înmuiat în oţet. După cum bine ştii din articolul anterior despre oţet, acesta face minuni în foarte multe situaţii. Aceste jucării nu trebuie spălate prea des, însă la nevoie, poţi folosi această metodă cu încredere. Nu-ţi face griji, mirosul de oţet va dispărea în câteva minute.

Ai grijă de sănătatea copilului tău, şi curăţă-i jucăriile în mod regulat! Însă pe termen lung, dacă ai nevoie de un ajutor de nădejde pentru curăţenie, contactează-ne!

Sursă imagini: Pinterest

Cum să îți întreții mocheta corect

Vreți ca mocheta să arate ca nouă și să dureze mai mult? În acest articol îți prezentăm câteva metodele simple și potrivite de curățare și

Lasă un răspuns

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​