Ce trebuie să știi despre produsele ,,bio” pentru curățenie ?

Distribuie articolul

În trecut pentru a face curățenie era suficient să ai câteva prosoape, o găleată, o mătură și poate spirt sanitar și câteva ziare. Chiar dacă metodele vechi par acum a fi total inofensive pentru sănătatea familiei tale, știm că îți este greu să renunți la eficiența produselor de pe raft care au la bază surfactanți. Mai bine spus, săpunuri și detergenți cu origine sintetică.

Și pentru că îți dorești o familie sănătoasă și fericită, vom încerca să răspundem cât mai bine la toate întrebările care ni se pun în mod normal legat de produsele de curățare bio.

Sursă foto: www.lushome.com

Sursă foto: www.lushome.com

  1. Sunt toate produsele ,,bio” bune pentru mine?

Nu neapărat. Iar asta pentru că nu există reglementări stricte în ceea ce privește atribuirea termenilor bio, eco sau organic atunci când un produs este dat spre vânzare. În acest fel un producător poate promova produse de curățat ca fiind ,,mai sănătoase”, în timp ce încă va folosi substanțe chimice toxice, acest lucru fiind perfect legal.

 

  1. Care produse sunt bune și care nu?

Un studiu al asociației Green Cleaning Network arată faptul că marii producători și brandurile care aduc pe piață produsele de curățat, au lucrat extrem de mult în ulimii ani pentru a face loc produselor cu mai puțini surfactanți sintetici, care să fie biodegradabile.

Unele branduri foarte mari, precum EPA, au setat criterii care să certifice produsele ca fiind sănătoase. Programul EPA, de exemplu, numit Design for Environment (DfE) include o echipă de oameni de știință care cercetează fiecare substanță și o încadrează apoi ca fiind potrivită sau nepotrivită pentru sănătate și mediu. Logoul DfE va fi prezent doar pe produsele care conțin ingredientele alese în urma studiului.

 

  1. Funcționează produsele ,,bio” la fel de bine ca cele tradiționale?

Experții susțin că majoritatea sunt într-adevăr eficiente. În plus, toate cele 3 organizații care certifică – Green Seal, DfE și EcoLogo – au setat standarde de performanță pe care un produs trebuie să le atingă pentru a fi certificat. Cele mai comune incrediente sunt apa oxigenată, acidul citric, acidul lactic, toate fiind considerate antimicrobiene.

Dacă vrei să afli mai multe despre produsele de curățat potrivite casei și familiei tale, contactează-ne, iar împreună vom găsi soluția pe care o căutai!

Acțiune de Ecologizare 2024

A patra ediție a Acțiunii de Ecologizare 📣 ⏰Când? Sâmbătă, 11 Mai 2024, între orele 10:00 – 14:00 📍Unde? Ne întâlnim în Pădurea Clujenilor, pe

Curățarea Panourilor fotovoltaice

Știai că?! Studii precum cel realizat de Google, au arătat că murdăria și praful care se acumulează pe suprafața panourilor fotovoltaice pot reduce eficiența de

Lasă un răspuns

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​