Despre curățarea mochetei și a tapițeriei scaunelor în spațiile de birouri

curățarea-mochetei-și-a-tapițeriei-scaunelor-în-spațiile-de-birouri

Distribuie articolul

Semne de uzură, pete și murdărie persistentă de care parcă pur și simplu nu știți cum să scăpați – pe scurt, tot ce trebuie să știți despre mochetă, tapițerie și importanța menținerii și întreținerii acestora în spațiile de lucru.

Atunci când vine vorba despre tapițerie și mochetă, este important de ținut cont de numeroși factori vitali pentru a-i reda frumusețea de altădată, dar și pentru a-i asigura un nivel constant și periodic de curățenie. Datorită diferențelor ce pot apărea în mod natural precum textura variată, nivelul semnelor de uzură și gradul de dificultate întâmpinat atunci când dorim să îndepărtăm anumite pete și semne persistente, este esențial ca înainte de toată să parcurgem împreună o scurtă analiză a spațiului.

Pentru că nici un spațiu nu este identic cu un altul, suntem întotdeauna pregătiți pentru a vă oferi rezultate personalizate și mereu parfumate – dar și absolut curate! 

 

Necesitând o curățare periodică, atât tapițeriile cât și mochetele reprezintă acele textile care adesea pot părea curate, însă în profunzimea cărora zace praful, ce intră cu ușurință în porii acestora.

Cele mai bune și de durată rezultate apar în urma acționării cu diverse aparate specifice tipului de operațiune cu care ne confruntăm în acel moment. Principiul general de funcționare ce stă la bază curățării tapițeriei și a mochetei, este extragerea murdăriei prezente în textura tapițeriei, însă doar printr-o curățare simplă însoțită de perii, lavete și soluții, murdăria nu este decât adâncită în profunzimea textilelor, în ciuda aparențelor exterior ce pot fi înșelătoare. Chiar dacă rezultatul temporar pare a fi vizibil bun, în adâncimea acestuia murdăria împinsă este gata să reapară oricând.

Curățarea mochetei
Realizându-se la sediul beneficiarului, în urma stabilirii unei frecvențe optime în funcție de traficul și nivelul de uzură pe care îl întâmpină în viața de zi cu zi, curățarea mochetei reprezintă un pas esențial ce nu trebuie trecut cu vederea atunci când dorim să avem parte de un spațiu imaculat și mereu gata de utilizat. 

Unui spațiu ce va avea un trafic de nivel mediu i se va recomanda o curățare de 2-3 ori pe an, pe când pentru unul care este circulat mult mai frecvent și intens pot fi necesare acționări mai dese. 

În funcție de tipul petei –  respectiv solubilă sau nesolubilă în apă  – aplicăm soluții speciale pentru a începe procesul de îndepărtare a petelor persistente. După acționarea soluției, intervenim mecanizat direct pe locația unde este pata, cu monoperie și cu aparatul de injecție – extracție. 

Prima etapă, ce constă în curățarea petelor propriu zise, este realizată cu ajutorul aparatului tocmai menționat de injecție – extracție. Având rolul de a injecta apă și soluția aleasă de noi, cu o presiune uimitoare direct în profunzimea texturii, dar și simultan de a extrage apa în proporție de 80% din cea injectată, primele urme încep ușor-ușor să dispară chiar sub ochii noștri.
Următorul pas este dedicat procesului de curățare a mochetei, unde întâi aplicăm un strat de soluție pe toata suprafața mochetei ce urmează să ne cunoască, pentru a mai apoi interveni cu aparatul de injecție – extracție ce are funcția de a injecta apă alături de detergent, până la baza mochetei.

Tot ce ne rămâne mai apoi de făcut este să frecăm mocheta cu diverse perii speciale, pentru a dizolva mizeria depusă și acum din nou la suprafață adusă. Aspirăm apa laolaltă cu mizeria rezultată, iar încăperea deja începe să arate altfel – mai plină de sclipire, parfum și curățenie. 

Curățarea tapițeriilor

Recomandată de 1-2 ori pe an pentru rezultate excepționale și luând loc direct la sediul clientului, curățarea tapițeriilor aduce cu ea doar avantaje și beneficii, vizibile încă de la primele colaborări. Similar cu procesul de curățenie a mochetei, curățarea tapițeriilor este realizată cu ajutorul aparatului de injecție – extracție

Îndepărtând în profunzime și totalitate orice urmă de murdărie și oricare pată încăpățânată, procesulul de curațare a tapițeriilor vine la pachet cu un miros plăcut, un aer curat și o păstrare impecabile a calității țesăturii. 

Un alt avantaj important îl constituie diminuarea prafului de acarieni din încăpere, precum și păstrarea pe termen lung a calității și frumuseții textilelor.

Atunci când petele devin prea dificile, apelați la echipa BLA Shine! Spălăm, curățăm și înfrumusețem orice spațiu pe care îl vizităm.

Acțiune de Ecologizare 2024

A patra ediție a Acțiunii de Ecologizare 📣 ⏰Când? Sâmbătă, 11 Mai 2024, între orele 10:00 – 14:00 📍Unde? Ne întâlnim în Pădurea Clujenilor, pe

Curățarea Panourilor fotovoltaice

Știai că?! Studii precum cel realizat de Google, au arătat că murdăria și praful care se acumulează pe suprafața panourilor fotovoltaice pot reduce eficiența de

Lasă un răspuns

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​