Şapte situaţii murdare salvate de oţet

Distribuie articolul

Dacă până acum foloseai oţetul numai ca ingredient în prepararea unor mâncăruri acest lucru se va schimba. Oţetul este un adevărat ajutor de nădejde din casa oricărei gospodine. Spre deosebire de alţi detergenţi din comerţ, oţetul este eficient în situaţii diferite.

Poţi să întreţii curăţenia din casa ta şi fără să cumperi şapte detergenţi diferiţi pentru curăţarea optimă a locuinţei tale. Curăţarea gospodăriei este posibilă şi prin utilizarea unor produse uzuale, pe care oricine le are la îndemână. Oţetul este un produs pe care obişnuim să îl folosim mai des în alimentaţie, însă proprietăţile antibiotice şi antiseptice, îl fac să combată microbii şi să fie extrem de eficient în diferite situaţii precum:

1. Calcarul depus în robineţi

chiuveta

Dacă la duş nu mai curge apa cum trebuie, mai mult ca sigur este blocată de depunerile de calcar. Pune para duşului într-un vas cu oţet peste noapte, şi ai să vezi cum oţetul elimină calcarul. Iar daca totuşi nu s-a curăţat complet, repetă! Robinetele nu vor mai avea nici ele depuneri de calcar, cu ajutorul unei cârpe moi, care nu lasă scame, şi a oţetului, baia ta va fi curată cu adevărat!

Mirosurile neplăcute care vin din scurgerile chiuvetei pot fi eliminate dacă torni o ceaşcă de oţet şi îl laşi să acţioneze 30 de minute. Repetă această acţiune săptămânal şi nu te vei mai confrunta cu mirosuri neplăcute de la resturile de mâncare ajunse în chiuvetă.

2. Mirosurile neplăcute din frigider

cd60498290e43d7a99546d29d55c32aa

Mirosurile de mâncare trebuie eliminate înainte să se transofrme într-un parfum neplăcut al frigiderului tău. Poţi scăpa de mirosurile de mâncare care persistă în frigider aşezând un pahar cu oţet pe unul dintre rafturi. Acesta va elimina toate mirosurile neplăcute produse de mâncare. Chiar mai mult, frigiderul poate fi curăţat şi dezinfectat cu o soluţie alcătuită din oţet şi apă, în cazul în care ai descoperit pete de care doreşti să scapi.

3. Dezinfectarea pubelei

addf2806082c8678d2af32487828c949

Dacă vrei să cureţi pubela, şi totodată să o dezinfectezi, prepară o soluţie dintr-o ceaşcă de oţet şi apă pentru a umple o formă de cuburi de gheaţă, care mai apoi trebuie s-o laşi la congelator. Adaugă lămâie, sau lavandă pentru un miros plăcut! Cuburile îngheţate din amestecul de oţet se varsă în pubela iar apoi se agită. Clăteşte cu apă rece timp de un minut, şi vei avea o pubelă mai curată ca niciodată!

4. Geamuri şi suprafeţe lucioase fără nicio pată

tumblr_n8groiBFOF1s53w67o5_1280

O soluţie formată din cantităţi egale de apă şi oţet te poate ajuta să cureţi geamurile. Cu ajutorul unui pulverizator, aplică soluţia pe suprafaţa care doreşti să o cureţi, iar apoi şterge cu o cârpă de bumbac şi vei vedea cum strălucesc. Această soluţie este la fel de eficientă şi pentru curăţarea faianţei, a vaselor de toaleta, sau a urmelor de săpun din cabina de duş.

5. Covoare şi draperii reîmprospătate în câteva minute

72a99800355942b5bac019f92a557367

Nu recomandăm fumatul în spaţiile închise, însă dacă totuşi se fumează, cu ajutorul oţetului poţi scăpa de mirosul de tabac. În primul rând, aspiră sau scutură ţesătura, şi asigură-te că nu sunt cu praf. Mirosurile neplăcute din ţesături poate să dispară prin pulverizarea pe perdele şi draperii a unei soluţii formate dintr-o lingură de oţet, şi două pahare de apă. Dacă vrei un covor ca nou, tot ce trebuie să faci e să amesteci oţet, şi cantitate dublă de apă fiartă. După ce ai aspirat covorul, foloseşte un burete aspru şi curăţă toată suprafaţa.

6. Eliminarea mineralelor depuse în aparatul de cafea automat

9c28b36b158a69ccec9bc86761172462

Şi mineralele depuse în interiorul aparatului de făcut cafea pot fi eliminate! Pune oţet în rezervorul aparatului de cafea, şi lasă-l să-şi facă circuitul. Repetă mai apoi această acţiune cu apă, pentru a scăpa în totalitate de oţet. Atenţie, consultă manualul de utilizare aparatului de făcut cafea pentru a te asigura că această acţiune nu va dăuna elementelor din care acesta este compus.

7. Obiecte metalice cu o strălucire aparte

25544b3fc5a6b1dcbac92393d5a9222a

Iar acum că ai terminat curăţenia, poţi să redai strălucirea obiectelor metalice din casă prin prepararea unei paste din oţet, două linguri de sare, şi puţină făină pentru a nu fi foarte abrazivă. După aplicarea pastei, freacă bine cu un burete, clăteşte, şi şterge!

Dacă până acum foloseai oţetul numai în alimentaţie, suntem convinşi că de acum înainte vei înlocui detergenţii chimici cu acest produs uzual, astfel încât casa ta va străluci de curăţenie. Pentru curăţenia casei tale, şi întreţinerea ei pe termen lung, contactează-ne şi hai să redăm strălucirea gospodăriei tale.

Sursă imagini: Pinterest

Acțiune de ecologizare BLA Shine

Îți pasă de mediul înconjurător și curățenia orașului? Vino alături de noi la acțiunea de ecologizare desfășurată pe malului Someșului Mic! Poți veni singur, cu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ești interesat de curățenie?

Serviciile noastre profesionale în Cluj-Napoca, vă oferă gamă completă în: curățenie de întreținere, curățenie după constructor, curățenia geamurilor și a fațadelor, curățarea mochetei și a tapițeriei, curățenia halelor industriale și a fabricilor…

ISO 9001:2021

ISO 14001:2021

Au încredere în noi

0751 156 333

office@blashine.ro

Facility management​

Curățare spații exterioare și spații verzi​

Spălătorie bla wash​

Departamentul de curățenie​

Pest control​

Vânzare echipamente textile​